lördag 24 augusti 2013

Kräftor och kantarell- och brieostpaj








Allra bästa Sara och hennes söta dotter Olivia var här och hälsade på idag. Långpromenad med alla hundarna följt av kräftor med en mängd olika tillbehör. Tre personer, så mycket mat... Det går inte att dölja att vi båda är från Skåne. Kräftor, räkor, som för övrigt var de största jag har sett, kantarell- och brieostpaj, smördegsrullar med fetaost och persilja, en mängd olika ostar och kex, marmelader och till efterrätt varm chokladfondant med basilikaglass. Numera är basilikaglass min favorit bland alla smaker, helt underbart god. Receptet på det får jag återkomma med.


Kantarell- och brieostpaj
(Receptet kommer ursprungligen från Matplatsen men jag har ändrat lite i det)

200 g färska kantareller
150 g Brie
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
salt och vitpeppar
2 små färdiga pajskal

Sätt på ugnen på 200 grader och tag ut pajskalen ur frysen medan du förbereder fyllningen. Förväll kantarellerna. Lägg sedan i en klick smör och stek dem tillsammans med salt och vitpeppar. Skär bort kanterna från osten (eller låt dem vara kvar för mer smak) och fördela ost och svamp jämt i pajskalen. Vispa ihop ägg och grädde och eventuellt lite mer salt och peppar. Häll det över fyllningen. Grädda pajerna i ca 20 minuter eller tills de har fått fin färg. Servera ljumma.






Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar