torsdag 27 februari 2014

Brownie med fudgeglasyr




Förra helgen firade vi vår sons födelsedag med släkten och han fick välja vad vi skulle bjuda på för efterrätt. Eftersom han är lika galen i choklad som jag valde han en brownie med fudgeglasyr som vi serverade med färska hallon och grädde. Receptet hittade jag här.  Det blev grymt gott med mycket chokladsmak! Precis så jag vill ha det. Och sonen förstås.


BROWNIE
350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl mjöl

FUDGEGLASYR
3 dl vispgräde
1 dl mjök
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad 70%

Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i 175°C varmluft i mitten av ugnen i 25-30 min. Prova med en sticka, den skall vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Gör fudgen medans kakan är i ugnen. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap i en kastrull. Låt svalna några grader. Hacka chokladen och smält ner den i gräddblandningen. Låt svalna lite och bred över kakan. Kyl hela kakan tills fudgen stelnat. Skär kakan i rutor och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar