onsdag 30 april 2014

Knapriga mördegskakor med kardemumma och strössel







Den här månaden skulle det bakas någonting knaprigt till Söta sakers bakutmaning och här är mitt bidrag, knapriga mördegskakor med smak av kardemumma. Bättre sent än aldrig, så där i sista minuten.


MÖRDEGSKAKOR MED KARDEMUMMA

150 g smör
150 g socker
250 g vetemjöl
1 nypa salt
1 uppvispat ägg
1-2 tsk kardemumma
2 msk färgglatt strössel

Rör smör och socker vitt och smidigt. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta i hop degen. Låt vila i kylen i en timme. Blanda i strössel i degen. Sätt ugnen på 210 grader och kavla ut degen. Ta ut kakor med pepparkaksmått och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i några minuter tills de börjar få färg. Passa dem noga!
Låt svalna på galler. Förvara i täta burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar