tisdag 13 maj 2014

Mormors sockerkaka





Jag har lagt ut det här receptet tidigare, som ett av mina allra första recept på bloggen, men den gången utan bild. Här kommer en påminnelse om den sockerkakan för det är den allra godaste sockerkaka jag vet. Kakan innehåller inget fett utan bakas med kokande vatten istället och är så där luftig och lätt som en riktigt god sockerkaka ska vara. Den används med fördel som anslag till en tårta. Det kommer snart ett inlägg på en tårta bakad med bottnar gjorda på den här sockerkakan.



Mormors allra finaste sockerkaka

3 ägg
3 dl socker 
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i äggsmeten. Vispa slutligen i en det kokande vattnet. Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen på 175 grader i 35-45 minuter.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar