söndag 25 januari 2015

Dukansk pizza









Den här goda pizzan gjorde jag i veckan. Smarrigt värre. Receptet till bottnen har jag fått från Taraneh Yousefi från Vi Dukanare på Facebook. Pizzan går bra att äta i fas 2 under grönsaksdagarna.



Dukansk pizza

Botten:
3 ägg
125 g lättkvarg
6 msk havrekli
3 msk Maizena
1 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa  ner kvargen i äggen så att det är ordentligt blandat i en annan skål. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och se till så att det är ordentligt blandat. Platta ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda den i mitten av ugnen under tio minuter på 200°C.


Tomatsås:
ca 150 g passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
basilika, ganska mycket
persilja
en nypa salt
svartpeppar

Blanda alla ingredienser och smaka av med örter och kryddor.


Bred ut tomatsåsen på bottnen och lägg på valfria grönsaker från 100-listan samt strimlad rökt kalkonskinka. Grädda i ugnen på 200°C ca 20 min.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar